محمد امین شایسته نیا تصریح کرد: تعداد متولدین ۱۴۰۲ شهرستان هزار و ۶۱ نفر بودهاند که هزار و ۵۳ نفر از این متولدین مورد غربالگری هیپوتیروئید در شهرستان عسلویه و ۸ نفر باقیمانده در شهرستانهای خارج از استان مورد آزمایش قرار گرفتهاند.
شایسته نیا بیماری کمکاری تیروئید را یک بیماری ارثی و مادرزادی و مهمترین علت عقبماندگی ذهنی در نوزادان بیان کرد و افزود: علائم بیماری کمکاری تیروئید را میتوان کاهش دمای بدن، عدم تمایل به شیر خوردن، بزرگی زبان، کبودی دستوپا و خشکی پوست و همچنین زردی بیش از ۳ روز به شمار آورد، هرچه کمکاری تیروئید دیرتر تشخیص داده شود، علاوه بر عقبماندگی ذهنی عوارضی نظیر کوتاهی قد، لالی و کم شنوایی در نوزادان نیز افزوده میشود که در صورت تشخیص و درمان بهموقع کمکاری تیروئید نوزادی میتوان از عواقب و عوارض بیماری جلوگیری کرد. بسا بسیاری از موارد این بیماری با مصرف ساده قرص لووتیروکسین درمان میشود.
وی اذعان داشت: غربالگری بیماری هیپوتیروئید از طریق آزمایش پاشنه پای نوزادان در روز ۵-۳ بعد از تولد در دو مرکز عسلویه و چاه مبارک شهرستان همه روزه انجام میگردد.
شایسته نیا بیان کرد: از بین ۲۳۳ مورد مشکوک به این بیماری تعداد ۴ نوزاد مبتلای قطعی به بیماری را شناسایی کرده و مورد درمان قرار گرفتهاند.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان عسلویه خاطرنشان کرد: بیاموزیم که توانستیم با آموزشها و پیگیریهای مکرر به خانوادههای این نوزادان از عقبماندگی این نوزادان جلوگیری کنیم.
انتهای پیام/ م.ک ۳۰۹۰
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید