پویش ملی کنترل فشار خون همزمان باسراسر کشور درشهرستان عسلویه آغازشد

پویش.ملی.کنترل.فشار.خون جاسم.زارعی عسلویه

درآئینی باحضور معاون سیاسی فرماندار و مسئولین شهرستان:
پویش ملی کنترل فشار خون همزمان باسراسر کشور درشهرستان عسلویه آغازشد

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان شهرستان عسلویه: آغاز رسمی طرح بسیج ملی کنترل فشارخون بالا با حضور معاون سیاسی فرماندار، بخشدارمرکزی، امام جمعه اهل سنت عسلویه، رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان، فرمانده انتظامی شهرستان، رئیس جمعیت هلال احمر، معاون فرماندهی سپاه و دیگر مسئولین شهرستان برگزار شد.
رئیس شبکه بهداشت ودرمان شهرستان در این مراسم گفت: این پویش ملی بصورت نمادین تحت عنوان کارناوال آغاز رسمی طرح بسیج ملی کنترل فشارخون بالا در شهرستان می باشد.
زارعی اضافه کرد: نظر به اهمیت فشار خون و اینکه فشارخون بالا اولین عامل خطر در مرگ و ایجاد ناتوانی در کشور و جهان محسوب می شود، مشکل این بیماری بدون علامت بودن و آگاهی پایین مردم از عوارض آن است، علاوه برآن، بیش از نیمی از بیماران(حدود60درصد) از درمان مستمر و مناسب برخوردار نیستند و بدلیل روبه گسترش بودن در سطح دنیا و بالاخص در کشورهای درحال توسعه به لحاظ شیوع بالا و ارتباط تنگاتنگ آن با قلب و عروق این عامل خطر تاحدود زیادی قابل پیشگیری و البته کاملا قابل کنترل می باشد.
جاسم زارعی عنوان کرد: همزمان با روزجهانی کنترل فشارخون بالا از 27 اردیبهشت ماه98 با کمک همه همکاران، مسئولین و مردم از تاریخ فوق آغاز و هم اکنون در مرحله دوم آن( مرحله غربالگری) هستیم تا این بزرگترین عامل خطر مرگ و ناتوانی مردم را کنترل نمائیم.
دلایل مرگ وناتوانی رژیم غذایی نامناسب؛ مصرف زیاد نمک، عدم مصرف و یا کم مصرف نمودن حبوبات، غلات، میوه ها وسبزیها می باشد.
وی افزود: هدف اصلی این طرح ملی، توانمند سازی مردم با نهادینه سازی خود مراقبتی، مطالبه گری درمان و آموزش می باشد.
راهبردهای اجرائی این هدف مهم آگاهی بخشی عمومی در خصوص فشارخون بالا، کشف موارد جدید، کنترل بیماری با شروع درمان و پایش بیماران قبلی، مراقبت در قالب مراقبت در منزل و توانمند سازی مردم برای استمرار در کنترل فشارخون و عوارض آن است.
این مقام مسئول افزود: اصلاح سبک زندگی، تحرک، عدم مصرف دخانیات و الکل، تغذیه مناسب حذف نمکدان از سر سفره ها و افزایش مصرف میوه، حبوبات و سبزیها و پرهیز از مصرف غذاهای چرب، سرخ کردنی و فست فودها از اقدامات پیشگیرانه است که آحاد جامعه بویژه گروه هدف افراد(30سال به بالا) باید آن را رعایت نمایند.
آقای زارعی در پایان اظهار داشت : در راستای اجرای بهینه این طرح: شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان با همین دستور کار تشکیل شده و جلسات متعددی با مسئولین محترم شهرستان اعم از فرماندار، امام جمعه شهرستان، ائمه جمعه شهر و روستا،  بخشداران، فرماندهی انتظامی، فرماندهی سپاه، هلال احمر، شرکتها، رئیس بیمارستان و... در زمینه جلب حمایت و مشارکت داشتیم و 2پایگاه سنجش فشارخون سیار در عسلویه و نخل تقی تشکیل و سازماندهی شده است.
 52پایگاه ثابت شامل 17 خانه بهداشت، 5مرکز خدمات جامع سلامت، یک بیمارستان، 11مطب پزشک وماما، 4مرکز طب کار، 14پایگاه مستقر در شرکت ها در سطح شهرستان راه اندازی شده و جهت مراجعه به ادارات نیز برنامه ریزی شده است.
روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان عسلویه

تاریخ بروز رسانی:   20 خرداد 1398